24.2.2014

Kuvausmekot

Eskarilaisilla oli valokuvaus pari viikkoa sitten. Tytöt halusivat kuvaukseen uudet mekot. Valitsivat itse kankaat ja minä tein oman pääni mukaan. Tuli just sopivat, oman tyyliset molemmille. Koko molemmissa ehkä noin suunnilleen 122cm.

Hattarakekkerien tyypit saivat seurakseen ohuen ohutta joustofarkkua. Yläosan malli on hyvin yksinkertainen, mittojen mukaan pienillä väljyyksillä oleva holkkihihainen paita. Alaosa on tehty suorakaiteesta, jonka reuna on taitettu sisäpuolelle ja kiinnitetty noin sentin päästä reunasta, niin tuli vähän erilainen kuin perusalaosa.


Karhut saivat seurakseen tummaa harmaata. Yläosa on tässäkin holkkihihainen. Väljyyttä kuitenkin reilummasta ja kaula-aukko rypytetty framilonilla. Samoin olkapääsaumat saivat pätkät joustavaa. Helman kaitaleet on kiinnitetty samaan saumaan. Näin jälkikäteen ajatellen tuo harmaa olisi voinut olla hiukan muhkeampikin. 


Olipa muuten huippunopea kuvausfirma kyseessä. Kuvaus torstaina, kuvavaihtoehdot sähköpostissa perjantaina. Kuvat postilaatikossa tiistaiaamuna. Nämä hypyt olivat niin hauskat, että tilasin niistä kuvat ihan vaan sen takia, että aina ei tartte olla niitä perinteisiä pönötyskuvia. Kuvien laatu vaan ei tässä kiiltävästä kuvasta kuvattuna ole mitenkään hyvä. 


Hiihtolomakin tuli lusittua. Käytiin pikkuinen laivareissu, jolla päästiin mm. halimaan Ville Vikingiä ja Homeria. Sukkakudin oli mukana, kun kyllähän siellä laivalla ehtii. Lapset leikkii leikkihuoneessa ja itse istuu vieressä vahtimassa kutimen kanssa. Niin varmaan, ehkä kaksi senttiä kertyi mittaa varteen. Oli nääs muutama muukin päättänyt lähteä laivalle hiihtolomalla ja aika ahdasta leikkihuoneessa.


Pikkuakka on kasvanut melkoiseksi touhuajaksi. Tässä mentiin kassi kädessä ja vauva kainalossa. Puhetta riittää "emmalla". Tässä tilanteessa kuvaus oli suunnilleen "vauva vaippa kassi hoitaa nukkuu vauva".



20.2.2014

Markiisiraidat, osa 2, ja muuta pientä

Markiisikankaan tuhoaminen jatkui kameralaukun ompelun merkeissä. Uusi kamerani kaipasi suojaa ja tällainen siitä tuli. Pohjan ja seinien sisukset ovat vanhaa retkipatjaa, jottei tulisi kolhuja. Tämä oli sellainen kokeile ja pura -projekti, että ensi kerralla ehkä suunnittelen hiukan paremmin. Alun perin ajatelmissa oli laittaa kassiin vetoketju, mutta päätin kuitenkin lopulta jättää sen pois ja laittaa nepparin tuohon keskelle. Seuraavaksi pitäisikin sitten "uskaltautua" sen varsinaisen markiisiprojektin pariin.


Ompelin kassin paikallisten äitien ompeluviikonlopun aikana. Muutakin pientä tuli valmiiksi.


Kaunokirjoitusjoustiksesta tunika 6veelle, norsutrikoosta body 62cm eräälle ihan mahtavan suloiselle pikkupikkupojalle ja siksakjoustiksesta pallohame omalle pienimmäiselle. Pallohameesta tuli kerralla suosikki ja niitä pitäisi tehdä lisääkin, kun on niin näppärä tehdä pelkistä suorakaiteista.



Viime viikkoihin on mahtunut paljon touhua ja jännitystäkin. Osallistuin fb:n ompeluryhmässä salaisen ompeluystävän vaatevaihtoon. Tehtävänä oli ommella yksi paita/housu/vastaava ja yksi lisäompelus salaiselle ystävälle, joka lähetti yhdyshenkilön kautta tietoja lahjan saajasta. Ompelin 2-vuotiaalle pojalle housut ja pipon. Itse toivoin vaatetta 9veelle, joka saikin violetin tunikan puuma-aplikoinnilla sekä samansävyisen pipon. Niistä otetut kuvat ovat niin suttuisia, että täytyy yrittää myöhemmin uudestaan, että viitsin laittaa tänne.